Traque-la-Mort ; Diorama S.F. 1/35Re: Traque-la-Mort ; Diorama S.F. 1/35Da,asta este un sfeu sf.Interesanta masinarie!
Re: Traque-la-Mort ; Diorama S.F. 1/35„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.” Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul "Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..." E.M.Remarque
Re: Traque-la-Mort ; Diorama S.F. 1/35Dragă jurnalule,
Azi m-am ocupat de evacuare, am evacuat două pixuri. Iniţial m-a atras aspectul futurist însă, ulterior, am mers pe piesele clasice. Am dat găuri cu burghiul, motiv să rup unul de calibru mic (sudat prin topirea plasticului) şi scuză pentru a folosi unul mai solid. Burlanele au primit câte două coliere (evident din komatex) iar pentru fixare câte două bolduri (cu gămălia îndepărtată şi fixate cu superglue Bison), pe vehicul (pe benă) am trasat zona de prindere, găurire şi marcare cu bolduri (eşapamentul fiind programat spre fixare la final de etapă, după vopsire, deodată cu şenilele şi roţile aferente). „Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.” Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul "Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..." E.M.Remarque
Re: Traque-la-Mort ; Diorama S.F. 1/35E klar, tintesti SF-ul de Mosonul urmator.
"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea." Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari. Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut. Da, poti da un click si pe si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
Re: Traque-la-Mort ; Diorama S.F. 1/35Este klir că întâi raşchetez tot de la Alba :GG
Platbandă şi trasare panouri, nituri în negativ. Nişte petice sudate. Nişte piese de sherman pe roată şi efecte speciale cu vârf de cutter (în funcţie de rezultat: licheni spaţiali sau urme de schije[strike]t[/strike]). „Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.” Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul "Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..." E.M.Remarque
Re: Traque-la-Mort ; Diorama S.F. 1/35Azi m-am apucat de sudat, din adeziv bicomponent (Moment kit repair) am confecţionat cârnăciori pe care i-am fixat pe zonele de sudură, ulterior modelare cu lamă de cutter.
Înainte de sudură am aplicat restul de "licheni marţieni". În timpul cât aşteptam "răcirea" sudurii de pe partea dreaptă a camionului, m-am orientat către accesorii. La nivelul şenilelor am lipit (bilateral) nişte chestii (piese căpătate de la Hartman, uşi de la machete de vapoarele). Şi în cazul antenei am apelat la o piesă navală la care am adăugat piese de la o antenă 1/35. Pentru oglinzi trebuia ceva mai "teutonic" aşa că am apelat la surplusul de piese shermaniste. Din două capace prelucrate (decapitare periscop şi găurire balamale) şi cablu electric am improvizat retrovizoarele, urmează să aplic efect de apă de la Vallejo. Între timp am putut să abordez şi partea stângă, pentru sudură. Şi în partea din spate a camionului am adăugat ceva navalistice. Pe faţă am fixat farurile şi ceva piese, am confecţionat un chenar cu faruri suplimentare (farurile fiind nişte bule metalice de pe o bluză de damă, bule adunate când a ajuns bluza la "cârpe de praf", ca să nu îmi aud vorbe că decupez din hainele bune pentru hobby). A urmat etapa de torturare. Pentru preludiu am utilizat o freză tip buzdugan pe care am lăsat-o să zbure pe suprafaţa camionului. Ulterior lucrurile s-au încins..la propriu. Am aprins un băţ de culee şi am picurat sau amprentat, la ora respectivă am decis să repet acţiunea şi pe suprafaţa vopsită, azi nu mai sunt aşa sigur dar azi e azi şi mâine-i mâine În vederea vopsirii am izolat habitaclu cu carton şi scotch de hârtie iar geamul l-am acoperit cu patafix şi abia apoi am [strike]linşat [/strike]aninat camionul în atelierul de pictură (pe fundal este Oana aka. Querida). Prima mână (cu aerograful) a fost un metalizat de la Humbrol. Ulterior am preparat un bleu-jandarm pe care l-am aplicat cu buretele. În partea a doua am închis jandarmul :whistle: şi am aplicat cu buretele pentru ca, în etapa trei, să aplic cu pensula o nuanţă mai închisă. La final am montat burlanele şi, cu aerograful, am aplicat o nuanţă diferită în zonele scăpate de ochiul şi mâna ageră. Straturile au fost aplicate subţire în speranţa că vopseaua metalizată are prostul obicei să transpară după uscarea vopselei aplicate peste. „Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.” Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul "Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..." E.M.Remarque
Re: Traque-la-Mort ; Diorama S.F. 1/35Momentan sunt fara net dar am reusit o mica logare asa incat sa va tin la curent cu evolutia lucrarii (ca va suspectam de insomnie, migrene si ingrijorare
Am aplicat, cu pensula, un strat de future cu tus maroniu. Dupa uscare am pufuit un navy blue de la Gunze, pe interiorul oglinzii am aplicat vopsea metalizata cu ajutorul unui marker. Am metalizat unele zone cu un gunze (H18) si apoi am aplicat, pe detalii, un strat de future amestecat cu tus negru. Pe roti am aplicat niste pete din vopseaua enamel (amestecul primordial) si apoi am vopsit cauciucurile (inclusiv la rotile din fata). Pe senile am aplicat navy blue (de la Gunze) apoi pigment metalizat si fixator, ambele de la Mig. "Usa" protectoare a fost indepartata iar senilele au fost montate(am incheiat senilele,am fixat rotile pe pozitie, senila impreuna cu roata tractoare au fost fixate pe pozitie, am lipit cu superglue avand grija sa decapez cate doua zone pentru fiecare roata in parte). Pe spate am fixat cu Gator Glue farurile (acelaesi bule de pe textila). A sosit momentul sa manufacturez portiera de pe partea soferului, evident ca este o inovatie "noua" usa avand si rol de scara. Pe sablonul din komatex de 1mm am refacut modelul extern, din komatex de 2mm. Pe interior am lipit trepte din cartela de telefon, piese metalice (cum exista pe usa congenera) si balustrada. La capete am fixat sarme, superior pentru fixare pe corpul camionului, inferior pentru fixare in sol. Vopsire, galben intern si "albastru gri" extern. In cabina am stropit cu solutie de vopsea de ulei si benzina, lucru care l-am aplicat si pentru scara rulanta. Deoarece camionul este la repaus am decis sa incep construirea bazei, aici (in localitate) fiind mai rural a trebuit sa execut o vizita la Constanta, am beneficiat de serviciile Brico Store si am scapat de corvoada de a taia polita la dimensiuni, mie mi-a revenit placerea de a lipi cantul. Nu am ratat ocazia de a face o vizita la Bamboo (magazinul de pa langa Carrefor, nu locul de agatat) unde am gasit niste pretioase accesorii (dar despre asta cand o sa vina vremea). Am taiat o placa (de fapt din doua placi) de polistiren extrudat de 20mm la dimensiunile optime, apoi am cioplit marginile cu un cutter. La final am smirgheluit si zgariat cu cutterul zonele de lipire, am adaugat adeziv si am aplicat presiune pentru 24 de ore. „Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.” Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul "Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..." E.M.Remarque
Re: Traque-la-Mort ; Diorama S.F. 1/35Dupa un repaus de 24 ore placa s-a lipit pe placa :unsure:
Pe polistiren am aplicat amprentari prin presare cu un capac de marker si smirgheluire cu granulatie mare. Marginile au fost vopsite cu albastru, un enamel de la revell si un acrilic agama. „Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.” Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul "Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..." E.M.Remarque
Re: Traque-la-Mort ; Diorama S.F. 1/35Pe placa am lipit (dupa masuratori) doua bucati de polistiren cu scopul de a fixa camionul (fata/spate), ulterior mi-am amintit ca la nivelul cabinei am utilizat carte de joc deci nu este o zona sigura de fixare. Dupa fixarea pieselor principale am trecut la fixarea si altor resturi de poliestiren.
De la Bamboo (vezi postarea anterioara) am achizitionat un nisip parfumat (pentru scrumiera) la 4 lei si un saculet de bilute parfumate 5 lei (tin sa mentionez ca aceste produse sunt disponibile in mai multe culori, aviz eventualilor amatori..si nici saculetul, ca ambalaj, nu pare de ignorat). Placa de polistiren a fost unsa cu adeziv si apoi am presarat nisipul de scrumiera. In pasul urmator am aspersat un adeziv la spray (vezi spray utilizat la ) apoi presarare si aspersare. Ciclu repetat de trei ori. „Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.” Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul "Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..." E.M.Remarque
Re: Traque-la-Mort ; Diorama S.F. 1/35Sosit de la intalnirea lunara (aia pe mai) am utilizat proaspat achizitionata vopsea pentru a astupa zonele neacoperite de nisip, stancile si diferite alte zone.
In prealabil fixand bilute cu adeziv. Dupa diferite straturi aspersate am constatat ca bilutele (unele) au tendina de a parasi placa asa ca am decis sa aplic cate un pinten (segment de bold) pentru fiecare biluta in parte. La final am fixat camionul in peisaj, cu ajutorul unui holsurub ce strabate atat placa de PFL cat si placa de poliestiren pentru ca, la final, sa se insurubeze in camion. Floarea surubului am mascat-o cu banda adeziva (neagra). Dupa fixare a urmat fixarea portierei scara. „Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.” Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul "Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..." E.M.Remarque