|
Mici scenete sau mari batalii, vignete si diorame, cu subiecte militare sau nu, toate isi au locul in aceasta categorie
by Sebastian Stanculescu » Thu Jan 17, 2013 11:40 am
Bine v-am regasit! (multumesc lui Marius Iusan pt informatiile despre forum) Va prezint ultima mea diorama, mi-a luat aproape 1 an sa o finalizez.
Am folosit kitul Dragon 6260 88 mm Flak 36, fara modificari. Pentru biserica am folosit ipsos pe care l-am turnat in forme realizate pe o masina de taiat polistiren, vitraliile sunt proiectate in CorelDraw, tigla din argila de modelaj, iar resturile din Catsan. Astept comentariile voastre. Sebastian
Sebastian S.
-

Sebastian Stanculescu
- Immunis
-
by Florin David » Thu Jan 17, 2013 11:40 am
Superb! Vitraliile, mai ales, is de mare efect. Unde-a fost lucrarea asta ascunsa pan-acum?  Bine-ai venit si Craciun fericit!
-

Florin David
- Vexilifer
-
by Marius Iusan » Thu Jan 17, 2013 11:41 am
Bine ai venit, frate Sebi. Sper că vei găsi pe tapirmodels ce nu ai găsit în alte părţi, adică prieteni, atmosferă plăcută şi iubitori de machete. On topic: foarte reuşită diorama, sper să ne mai încânţi. Toate cele bune!
-

Marius Iusan
- Gregalis
-
by Sebastian Stanculescu » Thu Jan 17, 2013 11:42 am
Am terminat-o acum 2 luni, dar abia acum am reusit sa o fotografiez. Foto Cristi Insuratelu -
Sebastian S.
-

Sebastian Stanculescu
- Immunis
-
by Marhaba » Thu Jan 17, 2013 11:42 am
Excelent Sebi, bine-ai venit! Si blindate si diorame. Si lucrari de calitate. TapirModels impusca 3 iepuri dintr-o lovitura.
La prima vedere, pe fuga, trebuie sa-ti spun ca imi place mult diorama. Sigur ca vitraliile alea sunt de mare efect, dar nu numai. Am sa revin. Poate intri un pic in amanunte despre ce si cum ai facut. Evident cind ai timpul si dispozitia necesare, acum fiind ocupati cu totii cu sarmalele si vinul. Numai bine.
-

Marhaba
- Procurator
-
- Prenume si nume:
by Grigoras Zeno » Thu Jan 17, 2013 11:43 am
Superb! Imi place foarte mult ideea dioramei: lacasul de cult a devenit ruina ce adaposteste tunul aducator de moarte.
Intr-adevar, vitralii sunt foarte realiste. Curios cum au rezistat in urma bombardamentului. Aceeasi sugestie si din partea mea: cand ai timp as vrea sa dai mai multe detalii despre cum ai realizat diorama.
-

Grigoras Zeno
- Imaginifer
-
by alexie » Thu Jan 17, 2013 11:43 am
Chiar ma intrebam ...ma bucur nespus ca ai lucrat in perioada de "silenzio stampa" si aceasi bucurie o resimt acum ca ne reintalnim. Cu greu imi vine sa cred ca este la 1:35 cu toate ca cunosc kitul si iti cunosc apetitul pentru lucrari de amploare. Evident ca vitraliile detin prim-planul si tot catre ele se indreapta carcotelile : era mai bine daca decupai 2-3 ochiuri din vitraliile intacte si in fereastra goala aruncai 2-3 cioburi viu colorate. In rest..mormanul de Catcaramizi ma hipnotizeaza pur si simplu, masuta cu odoare si decalul cu C.V. sunt de mare efect. Zapada si iarba sunt 100% in decor, tigla si scheletul din lemn arata foarte natural. O lucrare pentru care merita sa-ti dedici un an, mi-ar place ca odata sa o pot vedea live dar nu mi-as dori sa fiu in pielea teutonilor..nu stiu cat mai rezista zidurile la trepidatiile date de tirul de 88. Felicitari si astept recidiva ! P.S. Imi pare sau n-ai insistat la chipurile soldatilor ?
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.” Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul "Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..." E.M.Remarque
-

alexie
- Imperator
-
- Prenume si nume:
by Olaf The Viking » Thu Jan 17, 2013 11:44 am
Superba diorama, aplecare indelungata spre detalii, munca multa. Nu am decat carcoteli "avansate" din ciclul era perfect daca: macar un vitraliu era spart (cu plafonul cazut alea nu cred ca ramaneau intacte desi cateodata chiar se intampla astfel de lucruri, un cartier la pamant si o casa inracta), tencuiala aia nu era perfect cazuta toata la margine, de la un anumit punct inspre ruptura. Dar cum am zis, astea sunt chestii minore, e mai usor sa critici decat sa pui mana sa faci. Sper ca nu te-am suparat, o asteptam pe urmatoarea. Felicitari. Editat mai tarziu: pana am culcat copiii mi-a luat-o alexie inainte cu vitraliile. 
"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea." Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari. Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut. Da, poti da un click si pe si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
-

Olaf The Viking
- Imperator
-
- Prenume si nume:
-
by Zeno » Thu Jan 17, 2013 11:45 am
Excelent!!! Imi place dedicatia pt. detalii. Exceptional arata "zapada" depusa de-a lungul zidurilor exteriore, acoperis si ornamentele cladirii. Poate daca mai "afumi" un pic peretii interiori... e o idee. Arata foarte bine, dar are potential sa arate extraordinar doar cu cateva atingeri (exemplu: cateva washuri aleatorii pe "podea" peste "deranjul" provocat de bombardament). O rugaminte daca se poate: cateva fotografii de detaliu cu figurinele ar fi binevenite. Multumesc. Este o lucare care are "viata" si mesaj. Felicitari si la mai multe cel putin tot atat de inspirate si bine executate.
-

Zeno
- Tribunus laticlavius
-
- Prenume si nume:
by Sebastian Stanculescu » Thu Jan 17, 2013 11:46 am
In primul rand trebuie sa fac o corectie cu privire la titlul dioramei, este "GOTT MIT UNS", am gresit si mi-a atras atentia un tip pe Track-link. Am sa incerc sa detaliez putin ce si cum am facut: 1. Postamentul este polistiren extrudat, in decursul timpului am constatat ca e foarte usor de lucrat cu el 2. Am proiectat in Corel matritele pentru pereti, apoi le-am decupat cu o masina comandata de calculator. Am armat matritele cu ceva sarma, pentru rezistenta si apoi am turnat ipsos, iar dupa uscare am prelucrat caramizile. Detaliile exterioare ale ferestrelor sunt din pluta 3. Vitraliile sunt facute tot in CorelDraw, printate pe film transparent, am lucrat la ele aproape 1 luna. Am utilizat ca model poze ale unor vitralii si am fost nevoit sa le prelucrez intrucat nu erau de rezolutie mare si s-ar fi observat. Am decupat pe alocuri cioburi din geamuri, daca priviti cu atentie o sa sesizati unde lipsesc, dar mi-a fost "mila" sa le stric mai tare 4. Acoperisul e facut din "grinzi" de lemn de 5x5 mm, peste care am aplicat pe exterior "scanduri" de furnir, iar pe interior fasii de 1-2 mm de furnir, peste care am aplicat ipsos.Tiglele sunt facute din argila de modelaj, care se intareste la aer. Am intins argila in fasii pe o placa si dupa ce s-a intarit, dar nu total, am decupat fiecare tigla in parte. Am montat tiglele pe scanduri cu aracet si apoi le-am dat un wash cu ulei 5. Resturile de zidarie sunt din nisip pentru pisici, fixat cu zeama de aracet. Nisipul acesta are avantajul ca isi mareste volumul in contact cu apa, iar formele care rezulta sunt interesante. Iarba este muschi, iar zapada, ca de obicei, este bicarbonat de sodiu, fixat cu aracet. Multumesc pentru aprecieri si pentru sugestii.
Sebastian S.
-

Sebastian Stanculescu
- Immunis
-
Return to Diorame si figurine