|
Mici scenete sau mari batalii, vignete si diorame, cu subiecte militare sau nu, toate isi au locul in aceasta categorie
by Zeno » Wed May 01, 2013 9:58 am
-

Zeno
- Tribunus laticlavius
-
- Prenume si nume:
by Marhaba » Wed May 01, 2013 9:59 am
Tamiya este o acrilica pe baza de alcool. Nu are nimic ca e amestecata cu acrilice pe baza de apa? Am vazut ceva videoclipuri cu Danillo Cartacci si isi prepara vopseaua in farfurie  Cind spuneam complicat ma refeream in mare masura la ideea de a lucra in contratimp (uscarea vopselei). Informativ, cam cit timp ia sa se usuce daca foloseti retarder cum spuneai? Plus faptul ca amestecarea a doua sau mai multe culori pentru a obtine altceva intotdeauna mi-a dat dureri de cap. Sa te intreb altceva : cum recomanzi, ca idee, sa mergi de la culoarea de baza inchisa si sa adaugi lumini progresiv sau invers , de la culoarea de baza deschisa adaugind umbre progresiv? Ma refer la uniforme. Pote ai mai zis asta undeva, sau nu, ideea este ca intrebarile vin atunci cind vin, asa ca chiar daca ai mai zis undeva, te rog mai spune o data. Multumesc.
-

Marhaba
- Procurator
-
- Prenume si nume:
by Zeno » Wed May 01, 2013 9:59 am
-

Zeno
- Tribunus laticlavius
-
- Prenume si nume:
by Zeno » Wed May 01, 2013 10:00 am
Ne apropiem incet, dar sigur de sfrasitul acestei povesti care tine de cateva saptamani. Am mai avansat cu detaliile si practic trei figurine sunt in faza in care mai am de vopsit mainile. Este vorba de de cei doi de la artilerie si ofiterul infanterist. Am mai atins porhartul acestuia si am tratat mai "tare" bocancii si cizmele, precum si curelele cu vopsea de ulei brown van dyke. Iata fotografiile:
Ceilalti infanteristi au primit si ei culoare proaspata pe niste detalii. Mai sunt cateva tusuri si retusuri de facut si sper ca in weekend-ul urmator vor fi gata. Iata fotografiile:
-

Zeno
- Tribunus laticlavius
-
- Prenume si nume:
by Zeno » Wed May 01, 2013 10:00 am
Cateva considerente: Stiu ca multi dintre voi folositi, a-ti folosit si ve-ti folosii figurine Dragon si nu numai. Faceti-va un serviciu atunci cand desprinteti componentele de pe culee si vreti sa le asamblati. Verificati mai intai cum compenentele se asambleaza una cu cealalta. Daca ceva nu sta cum trebuie pt. ca un buzunar este sub componenta sau piesa in sine este prea groasa (o cartisuera, un sac cu merinde, etc) nu ezitati sa ciopliti. Indepartati tot ce este in cale. Dryfit, dryfit si dryfit. Eu am o problema la sacul de merinde al infanteristului cu Pzb-38. Calca bine pe partea dreapta dar pe partea cealalta este prea sus. Sacul de merinde se purta la centura. Urechile sacului, prezentate pe centura nu "pupa" cu ale sacului. Eu am trecut cu vederea la asamblare si acum arata ca "dracu' in apa mica" (na, ce comparatie mi-a venit... nu l-am vazut pe dracu' nici macar in apa mare...  ) Vopsiti cat puteti inainte de asamblare. Cel putin stratul de baza. Dupa ce asamblati si ajungeti sa-l vopsiti la final aplicati toata joaca asta de-a lumini umbre si alte chestiuni. Daca asamblati corect componentele care stau de-a lungul corpului si maiinile se vor asambla usor. Am terminat de vopsit armamentul ramas si practic figurinele sunt gata pt. penultima faza, s.a. vopsirea mainilor si ultimele retusuri. Am sa postez mai spre seara (noaptea la voi) cateva fotografii cu armamentul in cauza.
-

Zeno
- Tribunus laticlavius
-
- Prenume si nume:
by Calin Ungureanu » Wed May 01, 2013 10:00 am
Imi pare rau ca-ti spun abia acum, dar n-am prea intrat pe forum de ceva timp; Ma deranjeaza caciula celei de-a 3-a figurine. In stanga capului la frunte, marginea caciulii nu se muleaza pe cap si e distantata de parca ar avea bandaj sub ea. Figurinele Dragon sunt nasoale la expresii si sculptura in general. Miscari tepene si falduri aiurea. Cand ne jucam cu tancurile prin 95 mai mergeau dar acum...... Nu stiu de unde ai primit canon sa pictezi astea dar....Mai bine foloseai timpul altfel. In ceea ce ma priveste prefer sa tratez astfel de figurine mai putin pictural. Deci in cazul de fata mie imi pare ca ai omorat musca cu escavatoru'. Altfel, tot respectul pentru blendingurile pe niste feţe de 3mm patrati.
-

Calin Ungureanu
- Aquilifer
-
by Marhaba » Wed May 01, 2013 10:01 am
-

Marhaba
- Procurator
-
- Prenume si nume:
by Zeno » Wed May 01, 2013 10:02 am
-

Zeno
- Tribunus laticlavius
-
- Prenume si nume:
by Zeno » Wed May 01, 2013 10:02 am
Ei, inca n-am reusit sa omor musca cu escavatorul  . Am ametit-o doar... dar nici mult nu mai are. Asa ca, cele cinci figurine sunt in ultima faza, in care voi vopsi mainile. Voi folosi vopsele de ulei, sa fie in ton cu fetele. Dupa uscare, ultima faza. Sigilare cu lac incolor mat. Ii dau jos de pe bucatiile alea de culee si urmeaza fotografia de grup. Am inceput cu o fotogarfie de grup, terminam cu o fotografie de grup. Asta-i planul. Iata fotografia cu Pzb-ul vopsit:
-

Zeno
- Tribunus laticlavius
-
- Prenume si nume:
by Marhaba » Wed May 01, 2013 10:02 am
Citeva intrebari: - ce (vopsele) folosesti pentru simularea lemnului - ce lac mat folosesti? Valejo de care eram incintat, incep sa nu mai fiu chiar atit de incintat de el pentru ca albeste usor suprafetele.
-

Marhaba
- Procurator
-
- Prenume si nume:
Return to Diorame si figurine