|
Mici scenete sau mari batalii, vignete si diorame, cu subiecte militare sau nu, toate isi au locul in aceasta categorie
by Nicu Mihai » Sun Jun 08, 2014 10:26 pm
Am zis ca ma abtin dar macar asa mai tin in viata jurnalul de lucru. Progrese cu teutonul: am impins si mai mult luminile pe partile metalice, camasa de zale, dar si coiful, manerul sabiei, piciorul stang, muchia de la camasa de zale de pe piciorul stang. Toate cu Silver. La coif parca as mai insista (si-a primit si portia de uzura, f.putina, cu ceva Golden Yellow, Burnt Cadmium si, tineti-va bine, Light Rust de la AK, un enamel. Am facut si un f. usor wash cu Natural Steel si Dark Sea Blue pe care l-am mai plasat in anumite zone mai intunecate ale coifului. M-am jucat putin, am experimentat). Curele au primit lumini pe muchii, manerul sabiei a mai incasat un wash cu Smoke, genunchiul stang, elementul vestimentar crem la care uit permanent numele in romana si-a incasat si el niste lumini. Si am atacat modelul de pe scut. Am urmat modelul de la p.36 din volumasul dedicat cavalerilor teutoni, seria "Warrior", editat de Osprey. In ciuda cautarii pe net, n-am putut identifica exact armoariul. Albastrul ala inca nu ma multumeste, va mai suferi modificari, scutul oricum are nevoie de un degradeu.
-

Nicu Mihai
- Pilus prior
-
by Nicu Mihai » Mon Jun 09, 2014 3:12 am
Si un mic update:
-

Nicu Mihai
- Pilus prior
-
by Dani Chirila » Wed Jun 18, 2014 2:37 am
Fata e ok,dar in rest cred c-ar avea nevoie de niste wash-uri,in mod deosebit pe armura.Spor in continuare!
-

Dani Chirila
- Signifer
-
by Nicu Mihai » Sun Jun 22, 2014 9:19 pm
Multam Daniele. Gratie lui Bogdan va pot oferi fotografii mai bune. Cam asa arata acum, inca multe de facut (in principal, fata, parul, barba, scutul si terenul).
-

Nicu Mihai
- Pilus prior
-
by Nicu Mihai » Mon Jun 30, 2014 12:30 am
Mici progrese: parul, barba, unele elemente de vestimentatie (pantalonii). Multumesc lui Bogdan Papuse pentru fotografii!
-

Nicu Mihai
- Pilus prior
-
by Olaf The Viking » Mon Jun 30, 2014 2:56 pm
Arata din ce in ce mai bine.
"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea." Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari. Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut. Da, poti da un click si pe si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
-

Olaf The Viking
- Imperator
-
- Prenume si nume:
-
by Nicu Mihai » Mon Jun 30, 2014 9:44 pm
Mersi Olaf!
-

Nicu Mihai
- Pilus prior
-
by Nicu Mihai » Mon Jul 28, 2014 2:33 pm
Sincer, când vezi ce postează Zeno, nu-ţi mai arde să-ţi înşiri urâţeniile tale. Dar cum mă încăpăţânez să ţin câte un jurnal de campanie, am zis că trebuie să adaug câteva rânduri înainte de a o lua la goană. De data asta am vrut să experimentez ceva nou: 1. m-am jucat cu câteva vopseluri din setul ăsta de la Scale75 ( http://www.elgrecominiatures.co.uk/cont ... t_Set.html). Am refăcut teaca care mi se părea prea uniformă. La sugestia lui Bogdan, am accentuat contrastele dupa care am venit cu un filtru cu o cerneală maro de la Vallejo. Mi-a plăcut rezultatul, nu ştiu cât se vede din fotografii. 2. am încercat să fac şi aşa ceva ( http://www.coloureddust.com.pl/2014/05/ ... ments.html). Mi s-a parut o idee interesanta, am reusit sa obtin un contrast mai bun, cel putin umbrele au iesit mai bine. Cât mi-a reu;it, judecaţi singuri! In alta ordine de idei, recomand tutorialul. Şi pe site-ul băieţilor mai găsiţi o grămada de lucruri interesante. 3. pentru ca am vrut un scut mai uzat pe partea exterioara, m-am jucat putin până am obţinut ce-am vrut. Mi-au scapat totusi muchiile scutului, si acolo mai trebuie insistat. O săptămână bună tuturor! Nicu
-

Nicu Mihai
- Pilus prior
-
by Olaf The Viking » Mon Jul 28, 2014 5:01 pm
Da, arata mai bine. Cu ce ai fixat pigmentii? Aia zic ca au fixat cu "Cleanser IPA" adica alcool isopropilic?
Pe scut in coltul din stanga sus e sange? Scutul arata mai bine asa uzat.
"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea." Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari. Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut. Da, poti da un click si pe si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
-

Olaf The Viking
- Imperator
-
- Prenume si nume:
-
by Nicu Mihai » Mon Jul 28, 2014 7:53 pm
Multam Olaf! Inca nu am fixat pigmentii, caut alte variante. Ma nemultumeste inca partea cu sangele, probabil ca voi mai incerca mici retusuri. E un subiect inca de experimentat, nu-mi iese inca. La scut am fost relativ multumit de rezultat, mi-au scapat insa muchiile. Tehnica a fost relativ simpla: in amestecul cu care am lucrat albastrul scutului am adaugat, treptat, alb, incepand sa aplic mici puncte dinspre margini spre interior/mijlocul scutului. Pe masura ce adaugam alb, restrangeam aria spre muchii unde am intervenit chiar cu alb. Pe urma am repetat procedura cu niste nuante de nisip, praf, pamant, pigmenti Vallejo, o pensula bine diluata punctand in anumite zone. Ca sa imblanzesc efectul (era destul de...izbitor), am aplicat in doua, chiar trei randuri,un wash bine diluat din culoarea albastra a scutului. Fiind bine diluat, am putut sa controlez efectul, oprindu-ma cand am considerat ca e suficient. Mai am mici retusuri si pe urma sper sa atac terenul si sa-i pun capat. Pe urma fug la normand si gata. Zeno ma "bate la cap" sa trec la figurine serioase. Spor la toata lumea! Nicu
-

Nicu Mihai
- Pilus prior
-
Return to Diorame si figurine