Scara 1/32 vs. scara 1/1

Secțiune rezervată postării de articole, recenzii, tutoriale etc. legate de jucăriile din copilărie, în special figurine

Scara 1/32 vs. scara 1/1

Postby alexie » Fri Apr 15, 2022 4:14 pm

De curând am surprins o postare legată de scară, nu celebra Asociație de Scară ce organizează ședințe și stabilește reguli ci raportul constant dintre dimensiunile unui obiect ( păstrarea proporțiilor) indiferent că vorbim de micșorarea sau mărirea unui obiect real.
Transformarea unui lucru de la o scară la alta sau la dimensiunea reală, presupune un calcul extrem de simplu dar eu prefer să utilizez (am promis că dacă nu rămân corigent la matematică în clasa a IX-a, am s-o ignor cât de mult pot....și ne ignoram reciproc ) un progrămel primit prin 2003 de la Wurger aka Călin Ungureanu.
Image
Image
Image

După cum poate știți colecționez figurine, 1:32/1:35 fiind marea dragoste, cu speranța că apuc o bătrânețe lungă (că cică dai în mintea copiilor) și încing iar niște lupte apocaliptice gen „Mocheta însângerată se întoarce”. Fiind cetățean român, cu reședința neschimbată ( deci ușor ghinionist), deseori mă trezesc în miez de noapte angoasat că dau în mintea copiilor de acum și o să sfârșesc în fața unui PS5.

Așa cum ziceam transformarea la scară este la îndemâna oricui dar cum ramâne cu personificarea, cu învierea, că nu toată lumea a văzut serialul Arabela, cu Blekota, Mekota, Pekota & Co`

Am luat cam model viewtopic.php?f=62&t=1051 American Infantry – airfix 5145-1, mai precis „F3. Tragator din șold”
Am utilizat SCALECALC, generic vorbind, figurina clasică are un 5 cm ceea ce corespunde cu 1.60 metri a adultului, ocazie cu care am constatat ca nu mai am 1.82 ca-n tinerețe, posedând doar 1.78 și fiind vorba între noi nu mă simt nici prea scund și nici prea pârguit așa că MuMu.

Image

Image

Apoi am aplicat tehnicile utilizate în emisiunea de real success, Word War 2 In Colour
Image

Asta a fost din lateral dar am aplicat aceleași învățăminte și pentru coleziunea frontală
Image

respectiv

Image

și

Image

Zoom in

Image

Image

Image

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2459
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Return to Omuleti vs. soldatei

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron