Russian Infantry – Airfix 51453-8

Secțiune rezervată postării de articole, recenzii, tutoriale etc. legate de jucăriile din copilărie, în special figurine

Russian Infantry – Airfix 51453-8

Postby alexie » Thu Feb 20, 2020 10:21 am

Russian Infantry – Airfix 51453-8

Acest set conține 7 poziții dar la mine n-a ajuns comandantul așa că trecem pe „șest”

Producător : Airfix
Mărime : 54 mm
Scară : 1/32
Tară origine: Marea Britanie
Material : Plastic
Culoare: Gri
Perioada : WW2
Tip: Figurine din plastic nepictate
An producție : 1978

Image


F1. Trăgător din „poziția în picioare”
Image
Constituie coloana vertebrală a oricărei armate cu oarece pretenții tactice. Uniforma standard a infanteristului rus: cămașa tradițională (Gimnastiorka) la care nu observăm detalii pentru a ne pronunța în privința modelului, pantaloni din postav (Sharovari) pentru cizmă. Cizme cu carâmb înalt până sub genunchi (Kirozoviy Sapogi). Mijlocul este încins cu o curea din piele pe care sunt fixate două port-încărcătoare pentru armă și (pe șold stg. spate) punga cu două grenade RGD-33. Capul este protejat de casca de oțel model 1940 (Stalui Shlen) iar arma este o SVT-40 (Samazaryadaya Vintovka Tokarea), altfel spus pușcă semiautomată Tokarev model 1940, calibrul 7,62.
În rest se mai poate observa: o supebă amprentă a ejectorului lăsată pe cotul drept, lipsa curelușei de fixare a căștii de protecție și „dangarea” ce atestă autenticitatea (numărul 18 ștanțat pe turul nădragilor)
Image

Salvă de patru pentru Salva Rusă


F2. Trăgătorul „din șold”
Image
Evident că este eroul acestei echipe cu aromă de formol și dacă rușii ar fi supraviețuit vreunei lupte, acest soldat ar fi fost între privilegiați. Acum avem ocazia să observăm gulerul Gimnastiorkăi și să deducem că este un model anterior lui M43. Înarmat cu celebra PPȘh Md.1941, trage serii scurte ce răresc supremația ariană, detalierea permite observarea radiatorului metalic ce îmbracă țeava. La șoldul drept atârnă un port-încărcător cu un tambur de rezervă (adică 71 de gloanțe de 7.62).

Image

O pereche gălăgioasă


F3. Soldat în fugă
Image
Față de oponentul său din armata germană (vezi Herr F2 ), Ivan poate executa salve scurte cu PPSh-ul în timp ce galopează către Berlin.
Fără valoare tactică, pare exemplificarea clasică a rușilor care alergau (doi la o armă) mânați de spiritul patriotic comisarul înarmat. Datorită alergării, lipsa curelușei de prindere devine și mai evidentă, noroc de casca căptușită cu trei rânduri de vată care permitea și adăpostirea bonetei (Pilotka) cu tot cu scăfârlia adiacentă.


F4. Trăgător din „poziția în genunchi”
Image
Postură extrem de utilă în varianta „hit him” a Marelui Război Mochetistic dar utilă și în defensivă (vezi Stalingrad). Soldatul țintește făcând priză pe încărcătorul de 1,44 kg (greutate înainte de prima salvă), armă extrem de populară datorită fiabilității, a simplității și (de ce nu) a costului rezonabil.

Image

Octogon*


*autorul are impresia că a creat un formidabil joc de cuvinte deoarece el știe că Ogon înseamnă foc

...în fineF5. Trăgător din poziția „culcat rezemat”
Image
Eficient în luptele cu aruncare („hit him”) și evident avantajat față de F7-le nazist care era nevoit să umble în tandem cu camaradul încărcător. Armamentul îl constituie robusta Pluemyot Degtyaryova Pekhotny (DP-27), singurul element mai sensibil al acesteia fiind crăcanul. În situația de față se poate observa că suplimentar situației reale și țeava s-a dovedit extrem de vulnerabilă. Nu poate fi negată asemănarea cu un pick-up, placa tamburul având capacitatea de 47 de cartușe 7,62. La cingătoare port-încărcătorul este pentru PPȘh dar cu ursul nu te pui.

Image

Tri, Tri, Tri Degtiarev griF6. Târâitor aruncător
Image
Din poziția culcat, făcând sprijin pe mâna stângă execută aruncarea grenadei defensive.
Deși în ambele cazuri soldatul s-a grăbit să arunce încărcătura aducătoare de moarte, putem deduce că este vorba de aceleași RGD-33, cel mai posibil învelite în specificul manșon de fragmentare.
Mâna stângă face priză pe un Tokarev, armă care în ciuda planurilor sovietice n-a reușit să înlocuiască și să eclipseze celebra Mosin Nagant. Astfel dacă, într-un univers paralel, Zaitsev ar fi avut de ales mâna stângă s-ar fi încleștat pe grenadă în timp ce cu dreapta și-ar fi făcut elan....
Pe șoldul stâng punga pentru grenade (cu o singură grenadă disponibilă)

Image

Trei for Slide (vezi/revezi Fight Club)


Este evident că nici rușii nu aveau cum să scape de Pirații din Chinaibe, aceștia (pe principiul râde ciob de oală spartă) s-au gândit să-i redea așa cum sunt.
Image


Tovarăși! Să strângem rândurile că urmează un război ...Rece.

ImageVechi și noi, dar năravul ?

Image


În anii trecuți, cred că prin 2010 dar nu sunt sigur, Airfix a avut un zvâcnet de orgoliu și astfel a pornit o reeditare masivă a seturilor de figurine la 1/32. Din motive la fel de bizare (pentru mine, evident) acest reviriment s-a stins la fel de brusc și astfel mă găsesc în postura de a recita din opera marelui poet român:

La steaua care-a răsărit
E-o cale-atât de lungă,
Că mii de ani i-au trebuit
Luminii să ne-ajungă.

Poate de mult s-a stins în drum
În depărtări albastre,
Iar raza ei abia acum
Luci vederii noastre,

Icoana stelei ce-a murit
Încet pe cer se suie:
Era pe când nu s-a zărit,
Azi o vedem și nu e.
Tot astfel când al nostru dor
Pieri în noapte-adâncă,
Lumina stinsului amor
Ne urmărește încă.


Adică întâmplător m-am întâlnit cu niște kituri la machete.ro dar surpriza, textura și lipsa de fonduri a făcut să mă blochez, ulterior această marfă n-am mai găsit-o pe stoc iar pe site-ul oficial sunt îndrumat să caut la furnizorii locali, semn că au renunțat la multiplicarea reeditării.
Dar lăsând la o parte speculațiile trebuie spus că textura noilor seturi este ciudată, figurinele au un aspect sticlos și astfel când se înfruntă două armate vechiul zgomot de luptă este înlocuit cu clincăneli. :)
Cât privește „năravul” încă nu mă pot pronunța, nu îmi dau seama dacă această rășină (sau ce mix de material este) o să fie la fel de sensibilă la trecerea anilor ca și plasticul figurinelor Airfix din anii 80.
Image

Din fotografia de grup s-a putut observa că nici noul meu lot nu beneficiază de un coordonator, în plus (adică în minus) le lipsește și DJ-ul. Pentru alte observații este musai să efectuăm un zoom-in.

Image Image
Pe baza amprentelor (existența și dispunerea urmelor circulare lăsate de vârful ejectorului) este sigur că s-au utilizat bătrânele matrițe ce aveau iz de naftalină încă din anii `80.

Doi belicoși bisericoși

Image


Urma scapă turma ?
Image

Image

Colecționați, colecționați și iar colecționați!

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2459
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Return to Omuleti vs. soldatei

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron