Combat German Troop 1/32 – Matchbox P-6001

Secțiune rezervată postării de articole, recenzii, tutoriale etc. legate de jucăriile din copilărie, în special figurine

Combat German Troop 1/32 – Matchbox P-6001

Postby alexie » Wed Oct 02, 2019 3:32 pm

Combat German Troop 1/32 – Matchbox P-6001


Era un german, un american, un englez și un român .. nu- i banc, este doar o recenzie.


Setul conținea nouă poziții dar eu dețin cunoștințe doar despre șapte :dont_mention: echipați cu uniformă clasică și echipamentul stas. Nu trebuie să vă reamintesc faptul că figurinele Matchbox sunt bine hrănite, se vede cu ochiul liber.
Image


Producător : Matchbox
Mărime : 54 mm
Scară : 1/32
Tară origine: Marea Britanie
Material : Plastic
Culoare: Gri albăstrui
Perioada : WW2
Tip: Figurine din plastic nepictate
An producție : 1980


Acum este plin de filme și jocuri cu „Nazi Zombie” dar acest set era numai bun pentru trendul anilor `70 adică „Cucerirea Planetei Maimuțelor...de către Fb nazi”

F1. Pinocchio cel Mare
Înarmat cu Mauser K98 și de la atâtea filme tematice poziția a devenit sinonimă cu „execuția”.
Echipat regulamentar deși accesoriile nu par tocmai potrivite pentru statura herculiană și nici efort pentru detaliere nu se observă, noi putem observa: tandemul baionetă- Linnemann-ul, cutia pentru masca de gaze, bidonul, încărcătoarele și casca de oțel.
Image


Image
Trei salbe salve


F2. Pinocchio cel Mic
Postură clasică, utilă pentru luptă, fie că era vorba de varianta narativă, fie că era varianta „hit him”. Acest Fritz pare că a fost surprins în timp ce execută un șpagat dar s-a oprit că n-are scaune (de ceva timp). De remarcat faptul că este mai regulamentar decât predecesorul (a se observa existența curelușei care fixează casca pe kopf), de fapt dintre toți, doar F1 n-are casca asigurată.
ImageImage
Un rug, două rugi

F3. Crăcănel
Oarecare importanță doar pentru varianta „hit him” fiind destul de greu să-l nimerești și să îl și omori răstorni.
Image


F4. Rechinul- ciocan
Punctaj maxim pentru speranța de viață la varianta „de-a azvârlita”, numai un noroc porcesc îl putea omorâ de la o primă aruncare. Acest von Ninja era specializat în infiltrare și lovire fulgerătoare. Evident că era cel care sărbătorea după fiecare victorie ....juca Călușul :)
ImageF5. Dudu Ilă
Tragând „din șold” a devenit important în luptă, ajungând frecvent până în semifinală cu Schmeisser-ul său cu cadența mașinii de cusut.
ImageF6. Dragonașul
Un personaj celebru care își atingea cu ușurință norma de inamici iar atunci când părăsea scena se lăsa cu foc de artificii.
Image


F7. Rino
Dinamică utilă în luptă iar alura de Goliat compensează baioneta ce pare ușor intimidată.
Image
Datorită formelor rubensiene acești trupeți își găseau cu greu un loc în luptele casnice, în general reprezenta sursa pentru „cele 7 siluete ale lu` Micuțu” (vezi „Gestapo” sau „Monte Cassino” că doar acestea erau până-n `89) iar în rarele lupte ca oponenți ( British Commandos Matchbox, British Combat Troops Matchbox sau American Infantry Matchbox) era deranj ca într-un fel de „Clash of the Titans”.

:sw1:
20190920_235720.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2459
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Return to Omuleti vs. soldatei

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron