British Infantry Support Group 1/32 – Airfix 51459-6

Secțiune rezervată postării de articole, recenzii, tutoriale etc. legate de jucăriile din copilărie, în special figurine

British Infantry Support Group 1/32 – Airfix 51459-6

Postby alexie » Thu Sep 12, 2019 3:44 pm

Era un englez, un german, un american și un român .... nu-i banc, este doar o recenzie

„Figurinele Matchbox se caracterizează prin faptul că (fără excepție) par îndopate cu steroizi comparativ cu soldățeii Airfix” această afirmație nu este valabilă pentru acest set, deoarece indivizii par să se tragă direct din matrițele Matchbox.

Setul conținea 10 poziții (cred) și un număr impresionant de accesorii detașabile de tipul arme, cutii cu muniție, canistre sau lopeți. Indivizi cu trăsături aproape identice care, în ciuda „foamei” din timpul lui Ceaușescu, nu s-au bucurat de „Luptele de la Mochetești”. Aspectul grosolan, pozițiile statice dar mai ales faptul că nu mi-au parvenit cu accesorii au făcut ca acest set să lâncezească prin pungă. În rarele ocazii când participau la lupte, aportul lor era ca cel al trunchiurilor lui Decebal (măcar acolo intimidarea a dat roade).
Image

*

British Infantry Support Group 1/32 – Airfix 51459-6
Producător : Airfix
Mărime : 54 mm
Scară : 1/32
Țară origine: Marea Britanie
Material : Plastic
Culoare: Verde
Perioada : WW2
Tip: Figurine din plastic nepictate
An producție : 1973-1980


*Adjutantul nu este că n-a fost niciodată dar Bibanul n-are drept de imortalizare pe motiv de plimbare cu valiza pe sub paturi

Dacă și la figurine s-ar acorda trofee ca în industria cinematografică, acest set ar fi de-a pururi abonat la „Zmeura de Aur” și faptul că nu pot fi obiectiv nu are cum să ajute această tentativă de recenzie.

F1. Radistul
Image
Am amintit de el cu ocazia recenziei pentru British Paratroops – Airfix 51450-9 el fiind, evident, grăsuțul. În ciuda capului agabaritic sau tocmai de aceea se poate observa celebra beretă (și faptul că tipul este stângaci deși are pistolul pe dreapta). Deoarece n-am nimic important de spus consider că este momentul propice să ne amintim de un banc bun:

Copilul intră plângând în casă.
- Mamă, este adevărat? Am capul mare?
- Cum să fie adevărat, puiule?! Așa-s copchii...răutăcioși! Apropo, când ieși afară să mergi la piață și să cumperi cinci kile de cartofi.
- Păi, să îmi dai bani și o sacoșă.
- Pune-i și tu în bască!
Image

Dar să revenim în zilele noastre, zicând că doar stația de emisie recepție poate face diferența dintre cei doi ostași (că nu vreau să fiu acuzat de bullying)


F2. Caporalul curios
Image
Englez get-beget atât prin lighean cât și prin atitudinea cu care sfidează glonțele. Așa cum nu există bloc fără o băbuță care se crede comandant de submarin tot așa era imposibil ca individul să nu apară într-o dioramă.
Image
F3. Baschetbalistul
Image
Ocazional era purtător de câine, de fapt a tot felul de animale care erau pe post de câine (nu subestimați imaginația copilăriei) dar revenind în anul 2019 spre 20 20 nu văd nici o problemă ca mâna dreaptă să mângâie tandru un creșted de radist.
Image

Unul a băgat-o pe mânecă.

F4. Soldățelul ACALOR
Image
În zilele lui bune se presupune că era artileristul responsabil cu alimentarea unui mortier, așa pe uscat este imposibil să nu te gândești la bancul cu „Pușchi ! Pușchi!” vs. „Tanchi! Tanchi!”


F5. Ciobănașul
Image
Atitudine de păpușă artizanală tradițională (Made in China), unde fluierul aduce a Sten (pardon, am uitat că este vorba de China, deci Stem :) ) aportul lui la conflagrație pare a fi exclusiv de a poza pentru afișele „Buy War Bonds”.

F6. Familistul
Image
- Păi, de ce te-ai făcut militar ?
- Să am ce pune pe masă*
*vezi geanta diplomat specializată în căratul a trei rude de salam, de la popotă
Image

3 intră – 3 iese că așa-i în armată, nimic nu se pierde totul „se completează”

F7. Biba
Image
No comment

F8. Gânditorul de la Ham Anglia
Image
Acest mitralior din Ham, făcea echipă cu Bibanul (care-i alimenta Vikers-ul) dar în lipsă de ocupație pare să interpeleze neîncetat : „Latrine sau la mine ?”
Image

Two man bobsleigh

Image

Al treilea, fiind tare de cap, a ajuns vedetă în drama „Cricket”


F9. Господин Barrington
Image
Azi este zi de curățat cu bazooka și dacă mărimea contează atunci F9 chiar contează.
Spoiler: show
Yo am adus covorul, cine-l bate?

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2459
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Return to Omuleti vs. soldatei

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron