Comparativ cu figurinele Matchbox (care par îndopate cu steroizi) figurinele de la Airfix își merită apelativul „soldățeii” așa încât neapartenența lor la Matchbox British Commandos n-ar fi trebuit să-mi scape ... dar erau vremuri tulburi, vremuri de război. Ulterior, adică mult mai târziu, adică în 2018, aveam să observ că trei dintre trupeți sunt airfix-iști.
British Commandos – Airfix 51454-1
Setul conține 7 poziții, oricum din vechea gardă (așa cum spuneam) fac parte doar trei soldați restul s-au adăugat în secolul XXI. Fie că vorbim de Airfix sau Matchbox trupele de comando au avut de pătimit . Mult timp ei au luptat tăiați dimprejur și cu covorașele la îndemână, convinși fiind că aparțin unor detașamente de turci musulmani nemulțumiți de neutralitatea tării de obârșie ( Toate aceste greșeli tactice cauzate de „Scufița tricotată”).
Producător : Airfix
Mărime : 54 mm
Scară : 1/32
Țară origine: Marea Britanie
Material : Plastic
Culoare: Verde
Perioada : WW2
Tip: Figurine din plastic nepictate
An producție : 1970
Mărime : 54 mm
Scară : 1/32
Țară origine: Marea Britanie
Material : Plastic
Culoare: Verde
Perioada : WW2
Tip: Figurine din plastic nepictate
An producție : 1970
F1. Ofițerul
Deși nu se poate lăuda cu o poziție 100% dinamică, antebrațul înarmat aflat în extensie conferă un punctaj bun. Mâna stângă fixează binoclul pe piept iar la cingătoare atârnă tocul pistolului, încărcătorul și gamela. Revolverul mai degrabă pare să fie un Smith & Wesson decât un butucănos Webley oricum atitudinea de „Man whit No Name” i-a asigurat supraviețuirea în luptă, nu tirul răzleț.
F2. Aruncătorul de grenadă
Datorită poziției duale, caporalul Mușat secera gospodărește cu Tommy și lansa o ploaie de ananași, adică adevăratul precursor a lui M320. Se implica cu același patos și în lupta corp la corp iar în lipsa ofițerului era capabil să ia decizii strategice.
Șase-șase! Vin baletriști !
F3. Trăgătorul de la șold
Precum omologii săi din alte armate și acest ostaș se făcea remarcat în luptă, supraviețuindu-le camarazilor săi mai puțin dotați. De remarcat faptul că dintre toți „trăgătorii de la șold” acesta se evidențiază prin atitudinea aristocratică, sau asta-i numai în capul meu, oricum ar fi ei erau copaci veritabili ( vezi „Los arboles mueren de pie”)

Patru-lă pentru lizieră
F4. Trăgător din poziția în picioare
Poziție clasică, o armată care se respectă niciodată nu va considera că are destui astfel de ostași. Precum predecesorii săi, cingătoarea garnisită cu încărcătoare și bidon, ranforsată cu ham din piele, bretele încrucișându-se pe spinarea cătanei. În plus la șoldul stâng îi atârnă baioneta pentru carabina Lee-Enfield Mark 5.
Four puști
F5. Atac la baionetă
Poziție dinamică de care însă n-au beneficiat trupele mele, respectivii fiind leatul aprilie 2019, oricum scula s-a tocit în luptă sau ca urmare a andropauzei, plasticul Airfix nefiind precum vinul. La șoldul stâng teaca baionetei (că dânsa, baioneta, a rămas pe front).
Doi la strungă, fără pușcă – fără pungă! Hei!
F6. Trăgător din poziția în genunchi
Pândarul cu pușcă mitralieră bre N era personaj important în lupta „narativă”, la varianta „kick him” procentul de mortalitate era alarmant (șoc anafilactic la mochetă) în lipsa unei baze...imunologice.
F7. Soldat târâș cu pușcă
Specializat în infiltrare, lovire fulgerătoare cu arma și/sau picioarele. Așa cum aminteam capacitatea de infiltrare i-a permis ca ani de zile să se târască alături de colegii din Matchbox British Commando.
Momentan un ostaș este în plin proces de mitoză, sperăm că brahidactilia nu devine contagioasă.
În încheiere redacția noastră oferă răspunsul la provocare (vezi F10)