British Commandos 1/32 – Matchbox PK 6006

Secțiune rezervată postării de articole, recenzii, tutoriale etc. legate de jucăriile din copilărie, în special figurine

British Commandos 1/32 – Matchbox PK 6006

Postby alexie » Fri Aug 23, 2019 8:53 am

Era un englez, un german, un american și un român .... nu-i banc, este doar o recenzie.

Figurinele Matchbox se caracterizează prin faptul că (fără excepție) par îndopate cu steroizi comparativ cu soldățeii Airfix. Adică sunt precum figurinele de la MasterBox (vezi un articol pe această temă Figurine 1/35 - eseu ) în lumea kiturilor 1/35.

British Commandos 1/32 – Matchbox PK 6006


Setul conținea 13 figurine, pentru 12 poziții, indivizi cu trăsături aproape identice ce aduc oarecum cu Shreck (poate că și culoarea contribuie la acestă senzație, dar lasă că pe timpul lui Ceaușescu nu exista termen de comparație, că era decât „Mihaela”). Trebuie să recunosc faptul că mult timp ei au luptat tăiați dimprejur și cu covorașele la îndemână. Da, mult timp am crezut că sunt turci și da, pe atunci, credeam că toți turcii sunt 100% musulmani, reclamații? Ulterior un „pif” m-a iluminat cu privire la apartenența scufiei tricotate.
Image


Producător : Matchbox
Mărime : 54 mm
Scară : 1/32
Tară origine: Marea Britanie
Material : Plastic
Culoare: Verde
Perioada : WW2
Tip: Figurine din plastic nepictate
An producție : 1982

F1 și F2 Ofițerul cu pistol, respectiv Trăgătorul de la șold nu se regăsesc în lista de inventar, luat așa repede nici nu mai știu dacă i-am avut sau nu. Oricum ce nu este nu se există așa că trecem la next.

F3. Ofițer, poziția în genunchi
Era de preferat ca mâna întinsă să zică o poveste sau să fie înarmată, în cazul de față poziția în clasament este undeva la periferie și astfel confirmând „funcția bate gradul”. Ceva sclipiri avea în wargames-ul „de-a aruncata”, datorită poziției ghebășate și tălpicii bine hrănite.
Image

În acest caz unde-s doi puterea nu crește iar la trei deja arată a înot sincron
Image

F4. Cuțitarul Butcher Brown
Image

Dacă n-ai văzut/plăcut „Tunurile din Navarone”, locul tău nu-I pe aici, categoric este un soldat în a cărui tolbă există un baston de mareșal. La prima vedere pare victimă sigură, cu pumnalul într-o lume „soma –soma” dar abilitățile în lupta corp la corp l-au propulsat în clasament. Acest erou făcea pagube însemnate, în timp „Spaima Santinelelor” și-a pierdut/tocit pumnalul dar acest lucru nu a constituit un impediment pentru lumea filmului. Protagonist în opera timpurie a autorului, a împărțit scena cu un camarad de arme (dă-i cu scroll) și cu un porc.
* Pentru dioramă a fost dotat cu un cuțit home made.


F5. Atac la baionetă
Image

Poziție agresiv – dinamică ce i-a asigurat anduranță crescută pe câmpurile de bătălie, marea majoritate a superlativelor s-au rostit la F9 British Combat Troop 1/32 – Matchbox P – 6002 așa că recomand lectura.
Image
Dacă-I duet, nu-i trident

F6. Cățărătorul
Image

Exotism la scara 1/32, destul de penibil la șest dar să-l fi văzut când dădea peste un obstacol. A rezistat bine în luptă dar a trebuit să-și poarte crucea (pe lângă so ancora), exclusiv roluri de figurație/cascadorie. Adică la poalele patului muntelui era el dar în vârf apărea B.Brown sau alți bazați.
Image
Doi pentru amarare

F7. Aruncătorul de grenadă
Image

Ceva luptă corp la corp, sporadic câte o grenadă degeaba își umflă pieptul că decorații nema.
Image
Doi la patru ananași

F8. Pintea
Image

Știți secvența cu săritul în gol și fundalul „Haida, hai la Maramu, mă!!”, aia e. Barosanul beneficia de o scară dar aceasta s-a rătăcit relativ de curând sau poate n-am avut răbdare să aprofundez căutările sau poate am utilizat-o la un proiect…habarnuștiu.
Același exotism „occidental” numai bun să sufle în pânzele imaginației, personaj important în economia conflagrației, un fel de „niplu”, de portal, asigura asedierea celor mai redutabile bastioane naziste (creștine, când era turc). Aplica învățămintele Dr. Justice cu deosebită mărinimie și doar norocul a făcut să supraviețuiască pentru a juca în film (pentru el era îndemnul „dă-I cu scroll”), zic noroc deoarece privindu-i alura (aerodinamică) gândul mă duce la Superman sau Batman.

Setul British Commandos 1/32 – Matchbox se continuă cu încă 4 mici (cu muștar, cu sare, cu scobitori respectiv cu fără E.Coli)
Image


F9. Paganel
Încă o dovadă că acest set este unul plin de surprise, bunăoară la poziția 9 este un soldat cu vâslă și o barcă pneumatică. M-am bucurat nespus când am văzut această piesă dar nu pot să zic că am fost șocat. Surpriza fusese cu mult timp înainte la figurinele „Bușteni” (așa cum v-am mai promis, vine și timpul pentru detaliere), doi soldați încălecați pe o barcă pneumatică sau „apași” în caiac. Această figurină a deschis poarta ferecată a fizicii, adică a făcut trecerea de la starea solidă la starea lichidă, un fel de viking al turconglezilor. Per ansamblu nu era indispensabil în luptă dar, ocazional, condimenta tocănița servită nemților. Scos din confortul oferit de ambarcațiunea de cauciuc, adică oarecum fără protecție ;) , putea supraviețui vremelnic aplicând niște tehnici învățate de la Sensei Flipper. În ciuda apetitului pentru cricket și-a găsit un loc privilegiat în diorama „Omaha”. Operă ce încheia „galopul de sănătate” al anului de debut și a rămas în amintire prin „valurile” făcute printre internauții de pe clip-trade.
Image

Trei într-o barcă, fără a mai socoti și…că unul este în dioramă

F10. Soldat târâș cu armă și cuțit
Image

În cadrul trupei, acest pirat (deși doar ocazional ținea cuțitul în dinți) făcea un adevărat prăpăd : infiltrare, lovire fulgerătoare și retragere pentru festivitatea de decorare. Punctaj maxim pentru varianta „hit him” a războiului, mai frecvent spărgeam geamul decât să-l pot doborî.

Rebus anagramat criptografiat


Image

Știindu-se că și Airfix are un set de comando englezesc, set care conține „Soldat târâș cu armă albă (pentru evitarea „cucufoniei”) și armă de foc”. Se cere : Câți Matchbox și câți Airfix ?

Image
Rezolvare Matchbox: Trei lame

F11. Trăgător din poziția culcat rezemat
Image

De obicei ocupa poziție fixă, târâială pe distanță scurtă. Ocazional aplica inamicului o corecție în stilul Dr. Justice. Pe teren accidentat obișnuia să moară aparent fără motiv, posibil șoc anafilactic la mochetă.

F12. Soldat târâș cu pușcă
Image

În cadrul trupei, acest personaj ocupa postul de ninjalău.
Specializat în infiltrare, lovire fulgerătoare cu arma sau picioarele, de aici și codul F12 (creștere luminozitate monitor & steluțe bonus)

Lectură plăcută și spor la joacă !


Matchbox British Commandos.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2459
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Return to Omuleti vs. soldatei

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron