Modern German Infantry 1/32 – Airfix 51573-1

Secțiune rezervată postării de articole, recenzii, tutoriale etc. legate de jucăriile din copilărie, în special figurine

Modern German Infantry 1/32 – Airfix 51573-1

Postby alexie » Sat Jul 30, 2022 4:03 pm

Modern German Infantry 1/32 – Airfix 51573-1


Era un german, un american, un englez și un român .. nu-i banc, este doar o recenzie a figurinelor aflate pe mâna românului.
Setul conținea 29 figurine, pentru 7 poziții. Matrițare de excepție, extrem de detaliată, siluete fine ce par să cocheteze cu 1/35. Încălțări cu carâmbul înalt în care sunt îndesați pantaloni cu buzunare aplicate, vestonul fixat pe talie de centura pe care sunt încărcătoarele și varianta moderna a „sacului de pâine”, harnașamentul pe spate formează clasicul Y, casca de oțel cu fileul de camuflaj și armamentul bine definit duc la unica concluzie posibilă : Modern German Infantry este un set
BELEA !


Image


Producător : Airfix
Mărime : 54 mm
Scară : 1/32
Tară origine: Marea Britanie
Material : Plastic
Culoare: kaki
Perioada : WW2
Tip: Figurine din plastic nepictate
An producție : 1976
Ani reeditări: `77 `78 `83 `86


După câte văd eu Airfix scosese din mâneca termenul „Modern” și astfel alimenta intriga Războiului Rece. Noi, aici în spatele Cortinei de Fier, continuam conflictul Cowboy – Indieni sau WW2 dar îmi pot imagina cum puștii roșcovani și pistruiați trasau noile granițe ale Europei prin înfruntarea trupelor Modern British Infantry, Modern Russian, Modern U.S. NATO și evident RFG-iști Modern German Infantry. Apoi hop și SAS-ul, ce copilărie de invidiat…noroc cu internetul și telefonul inteligent că a uniformizat diferențele :boredom:

Inițial am avut o singură figurină, este vorba de poziția culcat, vopsită în ceva camuflaj de iarnă, greu de identificat așa că mult timp a fost marginalizată. Ulterior un alt combatant s-a alipit, fiind la rându-i marginalizat, constatând ulterior că fac parte din același „Sippe”.
Image


Mult mai târziu (primăvara lui 2022) o echipă consistentă a venit în sprijinul sinistraților, după alte câteva luni acestea au trecut la detoxifiere http://www.tapir-models.ro/viewtopic.php?f=46&t=586 acest lucru explicânt coexistența fotografiilor ante și post năpârlire.
Image


Image


Image


Image

Apropo de acest link, am intervenit adăugând la final o informație despre o constatare de care sunt extrem de încântat.


F1. Trăgător din poziția în picioare
Poziție clasică, înarmat cu pușca clasică a armatei germane postWW2 cu muniție Nato 7,62, așa numita G3 aka Gewehr 3. Figurina are atitudine de învingător, belicoasă și elegantă deopotrivă. Că tot este primul la primire să poposim cu privirea și asupra caștii M1960 Bundeswehr Bodentruppen de inspirație americană.
Image

Image


Image

Image


Image

Tuțitrei Tustrei
Image


Singurul derapaj, asta doar pentru cusurgii consacrați, apare la zona de contact dintre armă și corp, respectiv brațul stâng hipertrofiat, fie că vorbim de palmă, antebraț , braț sau umăr. Despre bavura asemănătoare cu Zidul Berlinului …numai de bine :rabbi:
Image


O ultimă observație legat de această figurină, fundul dangalizat pare să difere pentru fiecare dintre cei trei petrecăreți, respectiv 10, 11, 13

Image


În încheiera subiectului kalașul G3 (pe modelul adidașii Puma)

Image


F2. Trăgător din poziția culcat rezemat
Ca și poziție oferă stabilitate în cazul unui război de la distanță (aruncarea de obiecte cu scopul de a dărâma/omorâ inamicii, ocazional lovit ochi general inamic sau spart bibelouri), un comportament admirabil și cotă mare la viață. În lupta corp la corp - ∞ la penibilitate, adică este simbolizarea plastică (la propriu) la „a umbla cu nasul pe sus”.
Image


Image


Revenind după scăldare, observăm detalii interesante atât dorsal cât și ventral însă la această poziție casca are acelasi aspect „cuib de pasăre” indifferent că este vopsită sau nu. Tot este bine că avem timp să admirăm ceea ce par a fi cizmele M1958, prevăzute cu șiret deși acest lucru nu se vede, că vorba aia erau prevăzute și cu piele de vițel dar tot nu se vede.
Image

Din câte observ obișnuiește s-o poarte pe stânga, ștanța zic. Pare un 26, tot la ștanță fac referire.

Image


Și ca ultimă observație legat se subiectul patruped, ca la un veritabil cyborg arma este alipită componentei bio și dacă tot a venit vorba de mitralieră, înțeleg că se dorește să fie un MG1 dar nu sunt foarte convins și nu cred că-i din cauza lipsei trepiedului, poate la fel de bine să fie un MG42 sau MG43, zic.

Image


F3. Trăgător din șold
Tragerea „din șold” transformă pionul în „nebun”, cu importanță în economia bătăliei , frecvent semifinalist, atitudine și implicare, echiparea cu Uzi fiind un bonus nesperat.
Image
Image

Prima achiziție după ce că n-are moțul la armă mai beneficiază și de un facies gen „Adrian!” (vezi Rocky) dar acestea sunt detalii complet deplasate.
Image

Image

doi-iod

Image

Numerele de pe tricou turul nădragilor este 1 respectiv 2
Image
c-așa-i..


MP-2A1 denumirea dată armei israeliene intrată în dotarea Bundeswehr
Image

Alin Demeter


F4. Aruncătorul de grenadă
Obergefreiter Mușat chiar ne duce cu gândul la WW2, cu referință la caporalul de pe artbox ce pare înarmat cu o grenadă ciocan hitleristo-nazistă că despre grenada lu ` figurină nu mă pot pronunța că se pare că-i lansată și explodată iar alte foto cu soldățelul nu mă pot decide dacă este măcel sau măcel-karaoke. Totuși să remarcăm faptul că îmbrăcat sau dezbrăcat tot are o atitudine impresionantă, detalii fine și implicare în conflict.
Image Image
Image

Și tot aici este locul să mai scăpăm o firmitură de informație : încălțările erau supranumite Knobelbecher (după numele recipientului din piele în care se amestecă zarurile).

Asemeni feților cu stea in frunte, are fi 9

Image


Nu intenționam să revin la armament dar s-a nimerit de a ieșit în foto așa că iote Gewehr G3
Image

F5. Soldat în fugă.
Adevărul este că am fugit pe malul Borcei cu arma în cumpănire de ajunsesem să cred că așa se câștigă un război, gâfâind cu masca pe mufă și cu foamea intrată-n AND.
Sincopele atitudinii belicoase sunt compensate de dinamism și detaliere (țeava cârnă fiind apanajul războaielor și depozitării defectuoase). Dintre ostașii disponibili acesta este singurul echipat cu ceea ce pare să fie varianta modernă a Brotbeultel 31, ce să zic întruchiparea sintagmei „a fugit cu banii de pâine”. Priza delicată pe postament îl înscrie automat ca și candidat la afecțiuni locomotorii incompatibile cu poziția bipodală (mă rog, mono în cazul său) știindu-se că plasticul Airfix devine extrem de casant odată cu îmbătrânirea, profit de ocazie să îmi iau angajamentul ca pe viitor să dedic câteva rânduri acestui subiect frustrant.
Image


Bavura grosolană și contopirea grotească a corpului cu arma din dotare (mă refer la G3) nu trebuie tecută cu vederea, vedere de adult că vederea de copil este obturată de imaginație.
Image

Iar și din nou, încă o dată pleonasmul HK G3 ce și-a luat nasul la purtare.
Image

Pe picior un bartai (vezi Vio stand-up) 19
Image

Momentan echipajul numără 8 suflete, lipsesc două poziții interesante (El Comandante și distribuitorul de glicerină) dar poate le vine rândul și atunci om vedea.


Image


https://photos.app.goo.gl/1z1qqfNDQzEqJFLfA
https://alexiehobby.blogspot.com/2022/07/modern-german-infantry-132-airfix-51573.html

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2531
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Re: Modern German Infantry 1/32 – Airfix 51573-1

Postby alexie » Sat Nov 19, 2022 12:55 pm

Evoluând la măciuci, următorul concurent se remarcă prin grație și cunoștințe avansate de fizică Ff = &N
Image

Image

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2531
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan


Return to Omuleti vs. soldatei

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron