De azi se pot atasa poze direct pe site, fara sa ne mai incurcam cu Picassa si alte saituri de gazduire.
Totusi trebuie putin muncit la redimensionarea lor, rugamintea este ca pozele sa fie in format de cel mult 1000 pixeli pe dimensiunea cea mai mare.
Eu folosesc Irfan View. Dau click pe poza, se deschide si cu CTRL+R ajung imediat in ecranul de redimensionare, pun 1000 acolo unde e mai mare, apoi CTRL+S pt. salvare.
Punerea pe site:
1. In josul paginii, la mijloc, dupa ce se termina lista cu smailuri din stanga, e un tab "Upload attachment".
poze 01.jpg
2. Click pe el apoi pe "alege fisierul" si selectezi fisierul din calculatorul tau.
poze 02.jpg
3. Dupa ce l-ai selectat click pe "add the file"
poze 03.jpg
4. Fisierul apare ca attachment la sfarsitul postarii.
5. Evident ca noi vrem ca el sa fie inserat in text, dupa ce am explicat ce am facut in poza aia. Pozitionam cursorul in text, de obicei la inceputul randului unde vrem sa fie poza (dar cred ca merge si la mijlocul randului) apoi mergem la sfarsit si dam click pe "place inline".
poze 04.jpg
Acum ar trebui sa fie plasata poza unde am vrut. Se pot adauga si documente, de exemplu liste in Excell cu inscrierea la diverse concursuri.