Scrisoare deschisă

Prezentare forum, tutoriale, politici, etc.

Scrisoare deschisă

Postby alexie » Sun Apr 14, 2013 5:21 pm

Scrisoare deschisă


Renaşterea Tapirmodels s-a asemănat oarecum cu un cutremur, am salvat şi noi ce am crezut de cuviinţă : butelia, actele şi fotografiile de familie. Astfel am abandonat secţiuni precum "Bursa" sau topice din "Off topic", una peste alta (ambele blonde) considerăm că am salvat ce era mai preţios din activitatea noastră. Termenul "salvare" poate părea oarecum desuet, în condiţiile în care efectuarea unui backup este la îndemâna adminului tapirmodels, noi când zicem "salvare" privim către viitor. Aceia dintre voi care au cunoştinţă de clip-trade, de cartula.ro vor înţelege, poate, iniţiativa noastră.
"Backup-ul" făcut de noi este unul de tip medieval, ca şi tematica forumului, adică un nesfârşit sir de "copy/paste", nu tu bază de date, nu tu acces la panoul de administrare sau alte facilităţi /permisiuni aşa cum ar vrea să se creadă.O muncă titanică pentru care nu aşteptăm laude sau SMS-uri de solidaritate, trăirile de după "mi-a trecut glonţul pe la ureche" fiind suficiente.
Repunerea în noul format s-a făcut tot pe principiul copy/paste, trecând ameţitor din pielea unui user în epiderma altuia, ne-am străduit să eradicăm erorile, ne cerem scuze anticipat pentru eventualele greşeli şi vom încerca, dacă este posibil, să remediem orice problemă sesizată.
În marea majoritate a topicelor sunt probleme cu fotografiile (fotografii prea mari sau adrese inactive), promitem să remediem aceste inconveniente şi astfel, la un moment dat, să vă solicităm sprijinul în depistarea postărilor ce au scăpat corecturii, până atunci vă rugăm să aveţi răbdare. Evident că sunt şi fotografii dispărute din vina userului, este deranjant dar procentul este nesemnificativ..dar dacă vor fi solicitări vom acorda tot sprijinul de care suntem capabili.
În continuare rămânem partizanii ideii: Cine nu contribuie la dezvoltarea comunităţii, nu are dreptul să se bucure de beneficiile ei. Astfel continuă vânătoarea de useri cu activitate zero, adică user care în juma de an nu are decât 1-2 postări (şi acestea off topic). Nu trebuie să se simtă vizaţi (că nu sunt vizaţi) acei useri care au 0 activitate pe forum dar sunt activi pe alte planuri modelistice (participă la întâlnirile tradiţionale, participă la expoziţii/concursuri naţionale şi internaţionale, sunt dintre cei ce ne livrează "cele necesare traiului" etc.).
Nu vom tolera limbajul neadecvat, hărţuirile şi polemicile redundante, în aceste cazuri de democraţie prost înţeleasă aplicându-se Legea TM (cunoscută ca Legea Toporului Medieval): nu va exista timpul fizic pentru democraticul drept la replică. Ceea ce vom încerca, din răsputeri, va fi să nu ne simţiţi răsuflarea în ceafă, mai ales că unul dintre noi (alexie) face un exces din consumul de ceapă.
Datorită acestui backup empiric, toată munca noastră din octombrie 2010 până în prezent se află compactată în câteva luni ale anului 2013. Vă propun să vedem doar partea plină a paharului, din această situaţie hilară:
- un nou venit va fi uimit de viteza şi puterea de muncă a comunităţii;
- totodată este o oportunitate pentru acei useri care au început proiecte şi apoi le-au abandonat ...priviţi, nici un proiect nu este mai vechi de 6 luni..deci "pe cai, că se filmează!".
Ar mai fi de spus că ne vom strădui să rezolvăm toate problemele tehnice, jobul de admin a fost însuşit de nevoie, nu suntem nici autoproclamaţi , nici atotcunoscători aşa că suntem deschişi la sugestiile de îmbunătăţire dar aşteptăm cooperare sau măcar un pic de răbdare şi indulgenţă.
Fiecare user a primit (acolo unde nu era) un avatar din oficiu http://www.tapir-models.ro/viewtopic.php?f=16&t=202, acesta poate fi schimbat dar regula este (strict din motive estetice) ca fiecare user să aibe avatar, "pierderea" avatarului putând duce la blocarea contului.
În continuare ne dorim ca proiectul tapirmodels să fie un club exclusivist al machetiştilor, aceasta însemnând că forumul nu va fi vizibil celor nelogaţi dar vor exista secţiuni permanent vizibile şi secţiuni vizibile pe termen limitat aşa încât "nelogaţii" să îşi poată face o părere despre ceea ce facem noi aici pe TM. Atât secţiunile vizibile cât şi cele succeptibile de a deveni vizibile vor fi afişate pentru luare la cunoştinţă aşa încât aceia care au şefi/soţii/copii/vecini internauţi să îşi ia măsuri de precauţie.
Ca ultimă noutate: nu va exista nici un fel de restricţie cu privire la utilizarea de nick în detrimentul nume/prenume sau viceversa (actualmente, din oficiu, marea majoritate sunteşi înscrişi cu nume/prenume). Cu privire la acest aspect există o singură regulă : utilizarea identităţii altei persoane (nume/prenume, prenume/nume sau "nick consacrat" ) este strict interzisă (chiar şi în situaţia în care posesorul de drept îşi dă acordul).
Cu mici excepţii (useri cu 1-2 postări sau useri percepuţi ca indezirabili) toţi userii vechi au primit invitaţie cu parolă de acces. Mulţumim acelora care au dat curs invitaţiei, mulţumim şi acelora ce intenţionează să onoreze invitaţia. Pe această cale urăm bun venit şi acelora care, în premieră, au venit în comunitatea noastră.

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2459
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Re: Scrisoare deschisă

Postby Buss » Wed Jun 05, 2013 12:56 pm

I-am zis si lui Olaf, o lada de bere o aveti de la mine. Trebuie doar sa va sincronizati in acelasi loc si in acelasi timp :D Cum frate copy/paste cu fiecare user in parte?! Nebunie. Bravo!

We live in the era of smart phones and stupid people.
User avatar
Buss
Aquilifer
 
Posts: 319
Joined: Thu Jan 10, 2013 10:50 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: George Dobre

Re: Scrisoare deschisă

Postby Olaf The Viking » Wed Jun 05, 2013 1:57 pm

Notiunea de "cat am muncit eu pentru forum" capata noi intelesuri. :dwarf:

"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea."
Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari.
Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut.
Da, poti da un click si pe machete.ro si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
User avatar
Olaf The Viking
Imperator
 
Posts: 2207
Joined: Wed Jan 09, 2013 3:04 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: Alexandru Dumitrescu

Re: Scrisoare deschisă

Postby Dan Dutescu » Wed Jun 05, 2013 7:47 pm

Alexie, aveti tot respectul nostru pentru munca depusa, mai ales avand in vedere ca vechiul tapir a fost " impins de la spate in prapastie " ca sa zic asa, sa-si dea mai repede obstescul sfarsit. Felicitari pentru munca depusa si mai ales pentru renasterea tapirului.

Spor la modelit,
User avatar
Dan Dutescu
Vexilifer
 
Posts: 207
Joined: Tue Jan 15, 2013 11:00 am
Location: Bucuresti

Re: Scrisoare deschisă

Postby alexie » Wed Jun 05, 2013 8:40 pm

Buss wrote:..... Cum frate copy/paste cu fiecare user in parte?! Nebunie. Bravo!

Am avut o perioadă când mă săturasem de ceea ce îmi place...adică am avut o perioadă când m-am simţit ca un ginecolog :smiley-laughing021:

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2459
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan


Return to Bun venit !

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron