Ultima data am facut asta la farurile de aterizare de la PZL 23 Karas.
Am frezat concav farurile (plasticul piesei), am dat cu argintiu, am taiat o bucata de culee transparenta pe care am rotunjit-o in cap in prealabil (acolo erau mult mai bombate sticlele), si in spate am dat o gaura pe care am umplut-o cu future sa para bec.
E drept ca fiind plin plasticul transparent nu prea se vedea bine oglinda din spate.
Faruri, eu am luat de la ParcModels. Nu stiu daca mai au.
Undeva (cu halva) se faceau comenzi la un magazin din Ukraina si cred ca ar trebui sa aiba si acolo. Asta inseamna insa sa astepti pana iti vin.
Mai poti termaforma o bucata de plastic. Incalzesti plasticul transparent si cand e destul de moale presezi o coada de pensula sa altceva rotunjit in el. Apoi decupezi ce-ti trebuie.
Daca vrei si mai mult, pe farurile astea erau niste linii in masa sticlei. Le poti face cu un cutter (zgariate - ideal pe interior).
Poti sa mai gasesti si la blistere de medicamente ceva convexitati bune (adica mai plane in cazul tau) si decupezi un disc bombat de acolo.
De lipit le poti lipi cu aracet sau cu future (vezi Cesna lui Alex Croitoru) ca sa nu ai probleme cu albirile de la superglue.
Eu zic ca merita.
Am si eu in plan o cisterna Opel Blitz pt. o diorama si ma gandesc ca ar fi plauzibil ca pe aerodrom, unde o foloseau aia mai mult ziua, sa nu se oboseasca cu masti pentru faruri.